Adatvédelem

1. Általános információk a személyes adatok gyűjtéséről

(1) Az alábbi adatvédelmi nyilatkozatban szeretnénk elmagyarázni, hogyan kezeljük azokat a személyes adatokat, amelyeket weboldalunk vagy ajánlataink használata során megadnak számunkra. Személyes adat minden olyan adat, amely Önnel személyesen kapcsolatba hozható, például név, cím, e-mail cím vagy felhasználói magatartás.

Interquell GmbH

Ügyvezető igazgató: Dipl.OEc. Georg Müller

Südliche Hauptstraße 38

86517 Wehringen

Tel: +49 8234 9622 0

E-Mail: info@interquell.de

(3) Vállalati adatvédelmi tisztviselőnket a következő címen érheti el datenschutz@interquell.de vagy a fenti címre "Az adatvédelmi tisztviselő" megjegyzéssel.

2. Az érintettek jogai

(1) Az Önre vonatkozó személyes adatokkal kapcsolatban az alábbi jogok illetik meg Önt:

 • Hozzáférési jog (DS-GVO 15. cikk) az Ön általunk kezelt személyes adataihoz;
 • Az általunk kezelt személyes adatok helyesbítéséhez (DS-GVO 16. cikk) vagy kiegészítéséhez való jog;
 • Az Ön általunk kezelt személyes adatainak törléséhez való jog (DS-GVO 17. cikk), kivéve, ha a feldolgozás kivételesen szükséges a DS-GVO 17. cikkének (3) bekezdése alapján;
 • Az adatkezelés korlátozásához való jog (DS-GVO 18. cikk); 
 • Tájékoztatáshoz való jog (DS-GVO 19. cikk); 
 • Az adathordozhatósághoz való jog (DS-GVO 20. cikk); 
 • A hozzájárulás visszavonásának joga, ha egyszer már megadta nekünk (a GDPR 7. cikkének (3) bekezdése). A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájárulás alapján a visszavonásig végzett adatkezelés jogszerűségét.


(2) Ezen túlmenően joga van panaszt tenni az adatvédelmi felügyeleti hatóságnál, ha úgy véli, hogy személyes adatainak feldolgozása jogellenes. Ezek az állami adatvédelmi biztosok; az Önért felelős kapcsolattartót például az alábbi URL-címen találja meg: 
https://datenschutz.saarland.de/datenschutz/zustaendigkeiten/#c139

(3) Tiltakozás az Ön adatainak feldolgozása ellen

Amennyiben az Ön személyes adatainak feldolgozását az érdekek mérlegelése alapján végezzük, Ön tiltakozhat a feldolgozás ellen. Ez az eset áll fenn, ha az adatkezelés nem szükséges, különösen az Önnel kötött szerződés teljesítéséhez, amit minden esetben a funkciók vonatkozó leírásában mutatunk be. A tiltakozás gyakorlása során arra kérjük, hogy indokolja meg, miért nem kezelhetjük az Ön személyes adatait úgy, ahogyan azt tettük. Az Ön indokolt tiltakozása esetén felülvizsgáljuk a helyzetet, és vagy megszüntetjük vagy kiigazítjuk az adatfeldolgozást, vagy bemutatjuk Önnek a kényszerítő erejű jogos indokainkat, amelyek alapján folytatjuk az adatfeldolgozást. Természetesen bármikor tiltakozhat személyes adatainak reklámozási és adatelemzési célú feldolgozása ellen. A reklámmal kapcsolatos kifogásairól az alábbi elérhetőségeken tájékoztathat minket: Interquell GmbH, Ügyvezető: Dipl.OEc. Georg Müller, Südliche Hauptstraße 38, D-86517 Wehringen, Tel: +49 8234 9622 0, E-Mail: info@interquell.de

3. Adatvédelem

Mivel adatainak biztonsága fontos számunkra, személyes adatait biztonságos SSL vagy TLS titkosítással/kapcsolattal továbbítjuk. A TLS (Transport Layer Security) vagy elődje, az SSL (Secure Socket Layer) az interneten történő adatátvitel titkosítására szolgáló protokoll. Így védjük személyes adatait a jogosulatlan hozzáféréstől. A kapcsolat titkosítását a böngésző sorában a "https//:" jelről vagy a zár szimbólumról ismerheti fel.

Ezen túlmenően weboldalunkat és egyéb rendszereinket technikai és szervezési intézkedésekkel biztosítjuk az Ön adatainak elvesztése, megsemmisítése, hozzáférése, módosítása vagy illetéktelenek általi terjesztése ellen. A rendszeres ellenőrzések ellenére azonban nem lehetséges a teljes védelem minden veszély ellen.

4. Weboldalunk meglátogatása

Ha Ön csak tájékoztatás céljából használja weboldalunkat, azaz nem regisztrál, vagy más módon nem továbbít nekünk információkat, akkor csak azokat a személyes adatokat gyűjtjük, amelyeket a böngészője továbbít a szerverünknek. Amint Ön egy fájlt kér a weboldalunkról, a hozzáférési adatokat alapértelmezés szerint összegyűjtjük és tároljuk.

Ez az adatsor a következőkből áll:

 • az oldal, ahonnan a fájlt kérték,
 • a fájl neve,
 • a kérelem dátuma és időpontja,
 • az átvitt adatok mennyisége minden esetben,
 • a hozzáférési státusz / HTTP státuszkód (azaz, hogy a fájl át lett-e adva, vagy esetleg nem találták meg, stb.)
 • a típus leírása, valamint a használt webböngésző verziója,
 • a telepített operációs rendszer, az operációs rendszer nyelve és a beállított felbontás,
 • a használt IP-cím.


Ezekre az adatokra azért van szükségünk, hogy weboldalunkat megjeleníthessük Önnek, és hogy biztosítsuk annak stabilitását és biztonságát. Ezen túlmenően belső statisztikai célokra és a weboldal technikai adminisztrációjához is kiértékelésre kerülnek. A jogalap a DS-GVO 6. cikkének (1) bekezdése 1. pontjának f) alpontja. Jogos érdekünk az adatgyűjtés fent említett céljaiból következik.

5. Webáruházunk használata

(1) Ha rendelést szeretne leadni online áruházunkban, akkor a rendelési folyamat során meg kell adnia személyes adatait, mint például

 • Név
 • Cím
 • E-mail cím


Az e célból gyűjtött adatok a megfelelő beviteli rubrikákból láthatók, ahol a szükséges kötelező adatok minden esetben külön jelölve vannak. Minden más információ megadása önkéntes. 

Az Ön személyes adatainak megadása a célt szolgálja, és olyan mértékben szükséges, amennyire az a szerződés megkötéséhez és az Ön megrendelésének feldolgozásához szükséges. A jogalap a DS-GVO 6. cikkének (1) bekezdése 1. pontjának b) alpontja. 

(2) Lehetősége van ügyfélprofil létrehozására. Az Ön személyes adatainak további, későbbi megrendelésekhez történő felhasználása céljából az Ön által megadott adatokat visszavonható módon tároljuk és feldolgozzuk. A jogalap a DS-GVO 6. cikkének (1) bekezdése 1. pontjának b) alpontja. 

(3) A kereskedelmi és adójogszabályok előírásai miatt kötelesek vagyunk tíz évig tárolni az Ön címét, fizetési és rendelési adatait. Az Ön adatai ezért nem kerülnek teljes körűen törlésre, még akkor sem, ha a tárolásra már nincs szükség a megkötött szerződéshez. A feldolgozás azonban a jogi kötelezettségeknek való megfeleléshez szükséges mértékre korlátozódik. A jogalap a DS-GVO 6. cikkének (1) bekezdése 1. pontjának c) alpontja. 

(4) Az Ön által a megrendelés során átadott adatokat kizárólag a megrendelés feldolgozásához használjuk fel. A megrendelés feldolgozásához az alább megnevezett külső szolgáltatókat használjuk: 

(a) Az áruk kézbesítéséhez szükséges, hogy az Ön címadatait továbbítsuk csomagküldő szolgáltatónknak. Kötelesek az Ön adatait bizalmasan kezelni, kizárólag a szállítás céljára tárolni és felhasználni, és a sikeres szállítást követően törölni. Az adattovábbítás jogalapja a DS-GVO 6. cikk (1) bekezdésének b) pontja.

Ezenkívül a rendelési folyamat során lehetősége van arra, hogy hozzájáruljon ahhoz, hogy e-mail címét továbbítsuk a csomagküldő szolgáltatónak, aki e-mailben értesíti Önt a csomag kézbesítéséről. Az adatok továbbításának jogalapja a DS-GVO 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja. 

 • Adattovábbítás a szállítási szolgáltatók felé 


Ha Ön a megrendelés során vagy azt követően kifejezett hozzájárulását adta, akkor a DSGVO 6. cikk (1) bekezdés 1. mondatának 1. a) pontja értelmében e hozzájárulás alapján továbbítjuk e-mail címét és telefonszámát a kiválasztott szállítási szolgáltatónak, hogy a szállítási szolgáltató a kiszállítás előtt a szállítási értesítés vagy koordináció céljából felvehesse Önnel a kapcsolatot.

A hozzájárulás bármikor visszavonható az alábbiakban leírt kapcsolattartási lehetőségre küldött üzenettel vagy közvetlenül a szállítási szolgáltatónak az alábbiakban megadott elérhetőségen. A visszavonást követően töröljük az Ön e célból megadott adatait, kivéve, ha Ön kifejezetten hozzájárult adatai további felhasználásához, vagy ha fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a törvény által megengedett és a jelen nyilatkozatban tájékoztatott adatokon túlmenően is felhasználjuk azokat. 

Interquell GmbH 

Südliche Hauptstraße 38 

86517 Wehringen Deutschland

(b) A fizetés feldolgozásához az Ön fizetési adatait továbbítjuk a megbízott hitelintézetnek vagy a kiválasztott fizetési szolgáltatónak. Az adattovábbítás jogalapja a DS-GVO 6. cikk (1) bekezdés 1. pontjának b) alpontja. 

Az Ön fizetési adatait a kiválasztott fizetési módtól függően továbbítjuk a megfelelő fizetési szolgáltatónak. Az Ön fizetési adataiért a fizetési szolgáltató felel. Különösen a pénzforgalmi szolgáltatók felelős szervéről és a pénzforgalmi szolgáltatók által feldolgozott személyes adatok kategóriáiról az alábbi internetes címeken talál információkat:

PayPal és PayPal Plus: 

PayPal, hitelkártyás fizetés (PayPal Plus által feldolgozott), beszedési megbízás (PayPal Plus által feldolgozott), számlás vásárlás (PayPal Plus által feldolgozott) esetén a fizetéshez szükséges adatokat továbbítjuk a következőknek: PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxembourg. A PayPal fenntartja a jogot, hogy bizonyos fizetési módok, például a számlás vásárlás (amelyet a PayPal Plus dolgoz fel) esetében hitelképesség-ellenőrzést végezzen. A PayPal személyazonosságának ellenőrzéséről és a hitelügynökségekkel való adatcseréről (hiteljelentés) itt talál információkat: https://www.paypal.com/de/webapps/mpp/ua/creditchk. A PayPal jogalapja a DS-GVO 6. cikk (1) bekezdés 1. p. 1 lit. f DS-GVO, az Ön fizetési képességének megállapításához fűződő jogos érdek alapján. További információkat a következő címen talál: https://www.paypal.com/de/webapps/mpp/ua/privacy-full

6. Hírlevelünkre való feliratkozáskor

(1) Hírlevelünkre való feliratkozással Ön hozzájárul ahhoz, hogy e-mail címét saját hirdetési céljainkra (ún. közvetlen hirdetés) felhasználjuk.

Engedély a hírlevél küldésére

"Szeretnék rendszeresen e-mailben értesülni az Interquell GmbH érdekes áruajánlatairól. Hozzájárulok, hogy a felhasználói viselkedésem értékeléséhez nyomkövető mechanizmusokat használjanak. A jövőben bármikor visszavonhatom az e-mail címem használatához adott hozzájárulásomat. A hírlevél küldése az adatvédelmi szabályzatunknak megfelelően történik "

(2) A hírlevelünkre történő feliratkozás az úgynevezett double-opt-in módszerrel történik, azaz miután regisztrált az e-mail címével, először kap egy e-mailt egy aktiváló linkkel, amellyel meg kell erősítenie a regisztrációját. A regisztráció csak az aktiváló linkre való kattintás után válik teljessé. Az e-mail címe mellett az IP-címét, valamint a regisztráció és a megerősítés időpontját is tároljuk. Erre azért kerül sor, hogy később tisztázni lehessen a harmadik fél adatainak esetleges visszaélését, és hogy bizonyítani lehessen a regisztrációját.

(3) Ha a regisztrációt 24 órán belül nem erősítik meg az aktiváló linken keresztül, a regisztráció részeként tárolt adatokat automatikusan töröljük.

(4) A hírlevélre való feliratkozáshoz csak az e-mail címe szükséges. További, külön megjelölt adatok megadása önkéntes, és azokat az Ön személyes megszólítására használjuk fel. A visszaigazolást követően tároljuk az e-mail címét, hogy hírlevelet küldhessünk Önnek, amelyben tájékoztatjuk Önt termékeinkről és szolgáltatásainkról vagy termékeinkről. Az Ön személyes adatainak feldolgozásának jogalapja az Ön hozzájárulása a DSGVO 6. cikk (1) bekezdés 1. pontjának a) alpontja szerint.

(5) Szeretnénk felhívni a figyelmet arra is, hogy a hírlevél küldésekor értékeljük az Ön felhasználói magatartását. Az értékeléshez az elküldött e-mailek úgynevezett webjelzőket vagy nyomkövető pixeleket tartalmaznak, amelyek egypixeles képfájlok, amelyeket a weboldalunkon tárolunk. Az értékelések során a technikai információkat, mint például a lekérdezés időpontja, az IP-cím, a böngésző típusa és az operációs rendszer, valamint a webjelzők az Ön e-mail címéhez és egy egyéni azonosítóhoz kapcsolódnak. Ez lehetővé teszi számunkra annak megállapítását, hogy egy üzenetet megnyitottak-e, és hogy mely linkekre kattintottak. A jogalap ebben a tekintetben az Ön hozzájárulása a DSGVO 6. cikk (1) bekezdésének 1. p. 1. lit. a) pontja szerint.

Az adatok gyűjtése csak álnéven történik, azaz az azonosítók nem kapcsolódnak az Ön egyéb személyes adataihoz, a közvetlen személyes hivatkozás kizárt.

Az adatokat mindaddig tároljuk, amíg Ön feliratkozott a hírlevélre. A leiratkozás után az adatokat pusztán statisztikailag és névtelenül tároljuk. Ezen túlmenően az ilyen nyomonkövetés nem lehetséges, ha Ön kikapcsolta a képek alapértelmezett megjelenítését az e-mail programjában. Ebben az esetben a hírlevél nem jelenik meg teljes egészében, és előfordulhat, hogy nem tudja használni az összes funkciót. Ha a képeket manuálisan jeleníti meg, a fent említett követés megtörténik.

(6) A hírlevél küldéséhez szükséges e-mail címének tárolásához és felhasználásához adott hozzájárulását bármikor visszavonhatja a jövőre nézve, és leiratkozhat a hírlevélről. Ehhez kattintson az e-mail alján található "Ha le szeretne iratkozni a hírlevélről, kérjük, kattintson ide" linkre, vagy vegye fel velünk személyesen a kapcsolatot: E-Mail: service@goood-petfood.de, Tel.: +49 (0) 82 34 / 96 22 418 vagy postai úton: Interquell GmbH, Südliche Hauptstr. 38, 86517 Wehringen.

(7) Megbíztuk a CleverReach GmbH & Co. KG, Mühlenstr. 43, 26180 Rastede ("cleverreach") céget a hírlevél kiküldésével, amelynek továbbítjuk a regisztráció során gyűjtött adatait. A jogalap a DS-GVO 28. cikke. Rendelésfeldolgozási kapcsolatunk van a CleverReach-csel, amelyet gondosan kiválasztottunk és megbíztunk, utasításainkhoz kötöttek, és rendszeresen ellenőrzésre kerül.

További információkért kérjük, olvassa el a cleverreach adatvédelmi szabályzatát a következő címen: https://www.cleverreach.com/de/datenschutz/.

7. Kapcsolatfelvétel e-mailben vagy kapcsolatfelvételi űrlapon és visszahívási szolgáltatáson keresztül

(1) Amikor Ön e-mailben vagy a weboldalunkon található kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül kapcsolatba lép velünk, személyes adatokat gyűjtünk és tárolunk. A kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül történő kapcsolatfelvétel esetén a kapcsolatfelvételi űrlapon látható, hogy milyen személyes adatokat gyűjtünk. Az e-mailben történő kapcsolatfelvétel során a következő személyes adatokat gyűjtjük és tároljuk: e-mail cím és e-mail szövege, valamint egyéb, önkéntesen megadott adatok. Az Ön által megadott adatokat kizárólag a kapcsolatfelvételi kérelmének feldolgozása céljából kezeljük. A jogalap a DS-GVO 6. cikk (1) bekezdésének 1. p. 1. b) pontja, illetve a DS-GVO 6. cikk (1) bekezdésének 1. f) pontja szerinti jogos érdekünk az Ön kérésének megválaszolásához.

(2) Visszahívási szolgáltatásunk megrendelésével Ön hozzájárul ahhoz, hogy telefonszámát felhasználjuk az Önnel való kapcsolatfelvételhez.

Engedély a kapcsolatfelvételre

Hozzájárulok, hogy telefonszámomat az interquell GmbH felhasználhassa a kapcsolatfelvételhez. A jövőben bármikor visszavonhatom a telefonszámom használatához adott hozzájárulásomat, például az info@interquell.de címre küldött e-mailben.

Az Ön telefonszámának a visszahívási szolgáltatáshoz történő felhasználásának jogalapja a DS-GVO 6. cikk (1) bekezdés 1. pontjának a) alpontja.

(3) Ha a tárolás már nem szükséges, töröljük az összes, ezzel összefüggésben gyűjtött személyes adatot. Ha az adatok megőrzésére jogi kötelezettség áll fenn, a feldolgozás erre a célra korlátozódik. A jogalap a DS-GVO 6. cikkének (1) bekezdésének c) pontja.

8. Az értékelési funkció használatakor

Értékelési funkciónk keretében nyilvános észrevételeket tehet az adott termékkel kapcsolatban. Az Ön értékelése vagy hozzászólása az Ön által megadott felhasználónévvel kerül közzétételre a közzététel időpontjában. Javasoljuk, hogy a valódi neve helyett használjon álnevet. A felhasználónév és az e-mail cím megadása kötelező, minden más adat megadása önkéntes.

Szükségünk van az e-mail címére, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot, ha egy harmadik fél jogellenességgel kifogásolja az Ön megjegyzését. Ennek jogalapja a DSGVO 6. cikk (1) bekezdés 1. pontjának b) és f) alpontja. Az észrevételek közzététel előtt ellenőrzésre kerülnek. Fenntartjuk a jogot, hogy töröljük a megjegyzéseket, ha harmadik felek jogellenesnek tartják azokat.

9. A személyes adatok gyűjtése és tárolása, valamint típusa és célja, és azok felhasználása a nyereményjátékon való részvétel során

(1) Amikor Ön részt vesz a nyereményjátékon az alábbi információkat gyűjtjük és dolgozzuk fel:

 • Megszólítás, keresztnév, vezetéknév
 • Érvényes e-mail cím
 • Levelezési cím
 • Telefonszám (vezetékes és/vagy mobil)


Ezeket az adatokat a nyereményjáték lebonyolítása céljából gyűjtjük, többek között annak megállapítása érdekében, hogy Ön jogosult-e a részvételre, a nyertesek meghatározása és e-mailben történő értesítése, valamint a nyeremény elküldése céljából. 

(2) A DSGVO 6. cikk (1) bekezdés 1. pontjának b) alpontja szerint az adatkezelés a fent említett célokból szükséges a nyereményjáték megfelelő lebonyolításához. 

(3) A nyeremény elküldéséhez az Ön címadatait továbbítanunk kell a csomagküldő szolgáltatóknak. Kötelesek az Ön adatait bizalmasan kezelni, kizárólag a szállítás céljára tárolni és felhasználni, és a sikeres szállítást követően törölni. Az adattovábbítás jogalapja a DS-GVO 6. cikkének (1) bekezdésének b) pontja.

10. Sütik (cookie)

(1) Ez a weboldal sütiket használ. A sütik olyan kis szöveges fájlok, amelyeket az Ön internetes böngészője tárol az otthoni készülékén (PC, laptop, táblagép, okostelefon stb.). Ezek arra szolgálnak, hogy honlapunk használatát kellemesebbé és kényelmesebbé tegyék az Ön számára, illetve elemzési célokra. Ha újra lehívja a megfelelő oldalt, a sütik lehetővé teszik az Ön készülékének felismerését. Ez többek között azt jelenti, hogy az egyszer már megadott adatok az űrlap újbóli kitöltésekor is rendelkezésre állnak, vagy hogy a rendelési folyamat folytatható a már kosárba helyezett termékek esetében. Ha a sütiket a szerződés megkötése vagy teljesítése céljából használják, a jogalap a DS-GVO 6. cikk (1) bekezdés 1. mondatának 1. b) pontja. Ha a sütiket a kellemes és kényelmes működéshez, valamint az internetes jelenlétünk elemzéséhez és javításához fűződő jogos érdekeink biztosítása érdekében használjuk, a jogalap az Ön DS-GVO 6. cikk (1) bekezdés 1. mondatának 1. a) pontja szerinti hozzájárulása. Ha a weboldal működéséhez szükséges sütiket használunk, a jogalap a DS-GVO 6. cikk (1) bekezdés 1. pontjának f) alpontja. Ebben a tekintetben a weboldalunk működtetése jogos érdekünket képviseli.

(2) A használt sütik beállítását a Egyéni beállítások menüpontban állíthatja be. A sütik legalapvetőbb szintje szükséges a weboldal működéséhez, ezért ezeket a sütiket nem lehet letiltani.

(3) Ez a weboldal a következő típusú sütiket használja:

 • Általában olyan sütiket használunk, amelyek a böngésző bezárása vagy a kijelentkezés után automatikusan törlődnek az Ön merevlemezéről (átmeneti sütik, különösen az úgynevezett munkamenet-sütik).
 • Más sütik az Ön számítógépén maradnak, és a következő látogatáskor felismerjük az Ön készülékét (ún. tartós vagy állandó sütik). Ezek a sütik automatikusan törlődnek az Ön rendszeréből egy előre meghatározott idő után, amely a sütiktől függően eltérő.


(4) Ez a weboldal más szolgáltatók (pl. Google) tartalmait és szolgáltatásait tartalmazza, amelyek viszont sütiket és aktív komponenseket használhatnak. Ezzel kapcsolatban utalunk az alábbi kifejtésünkre.

(5) A böngésző beállításaiban bármikor megváltoztathatja a sütik tárolását is, pl. elutasíthatja a sütik, a harmadik féltől származó sütik (harmadik fél által beállított sütik, azaz nem az a tényleges internetes jelenlét, amelyen az Ön tevékenységéből származik) vagy az egyes sütik elfogadását, illetve törölheti azokat. Szeretnénk azonban felhívni a figyelmet arra, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy internetes jelenlétünket már nem tudjuk teljes mértékben kihasználni. Adatai védelme érdekében javasoljuk, hogy rendszeres időközönként törölje a készülékén lévő sütiket és a böngésző előzményeit.

11. Elemzési eszközök

A következő nyomonkövetési intézkedéseket használjuk weboldalunkon a weboldal használatának elemzésére és rendszeres javítására. A kapott statisztikák lehetővé teszik számunkra, hogy javítsuk kínálatunkat és érdekesebbé tegyük azt az Ön, mint felhasználó számára, valamint hogy mérjük reklámtevékenységeink sikerét és optimalizáljuk reklámtevékenységeinket. Végül pedig személyre szabott marketinginformációkat is küldhetünk Önnek.

Google Analytics

Ez a weboldal a Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Írország ("Google") által nyújtott Google Analytics webanalitikai szolgáltatást használja. A Google Analytics úgynevezett sütiket használ (lásd még fentebb a jelen adatvédelmi szabályzat "Sütik" című részét), amelyek olyan szöveges fájlok, amelyeket az Ön számítógépén tárolnak, és amelyek lehetővé teszik a weboldal használatának elemzését.

Ez a weboldal a Google Analytics szolgáltatást használja a "_anonymizeIp()" kiterjesztéssel. A weboldalon a megfelelő IP-anonimizálás révén a Google az Ön IP-címét az Európai Unió tagállamaiban vagy az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodás más szerződő államaiban a feldolgozás előtt lerövidíti. Ez kizárja a személyre történő közvetlen utalás lehetőségét.

A weboldal üzemeltetőjének megbízásából a Google ezeket az információkat a weboldal használatának értékelésére, a weboldal tevékenységéről szóló jelentések összeállítására, valamint a weboldal tevékenységével és az internethasználattal kapcsolatos egyéb szolgáltatások nyújtására használja fel, a weboldal üzemeltetője számára. Az Ön böngészője által a Google Analytics részeként továbbított IP-cím nem kerül összevonásra más Google-adatokkal. A böngészője megfelelő beállításainak kiválasztásával elutasíthatja a sütik használatát, azonban kérjük, vegye figyelembe, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy nem tudja majd a weboldal összes funkcióját használni.

A használt marketingeszközök miatt az Ön böngészője automatikusan közvetlen kapcsolatot létesít a Google szerverével, valamint a generált információkat továbbítja erre a szerverre, és ott tárolja.

A felhasználási feltételekről és az adatvédelemről további információkat talál a http://www.google.com/analytics/terms/hu.html illetve a https://www.google.de/intl/de/policies/privacy oldalon.

Az Ön adatainak feldolgozásának jogalapja az Ön hozzájárulása a DS-GVO 6. cikk (1) bekezdés 1. pontjának a) alpontja szerint.

Hozzájárulás

Hozzájárulását az [Egyéni beállítások] menüpontban adhatja meg.

Visszavonás

Önnek joga van ahhoz, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájárulás alapján a visszavonásig végzett adatkezelés jogszerűségét. A megadott hozzájárulást az [Egyéni beállítások] menüpontban vonhatja vissza.

A sütik által generált és a weboldal használatával kapcsolatos adatok (beleértve az Ön IP-címét) Google általi gyűjtését és ezen adatok Google általi feldolgozását is megakadályozhatja az alábbi linken elérhető böngésző plug-in letöltésével és telepítésével: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

12. Egyéb eszközök integrálása 

YouTube-videók integrálása

Online kínálatunkba integráltuk a YouTube-videókat, amelyeket a http://www.YouTube.com oldalon tárolunk, és közvetlenül az internetes jelenlétünkről lehet lejátszani. A szolgáltató a "YouTube", a Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Írország ("Google") tulajdonában lévő szolgáltatás.

Ezek mindegyike "kiterjesztett adatvédelmi módban" kerültek integrálásra, azaz ha nem játssza le a videókat, akkor nem továbbítanak Önről, mint felhasználóról adatokat a YouTube-nak. Csak a videók lejátszásakor kerül sor a következő bekezdésben említett adatok átvitelére. Erre az adatátvitelre nincs befolyásunk.

A YouTube sütiket használ a felhasználói viselkedés elemzésére. Amikor Ön meglátogatja a weboldalunkat, a YouTube megkapja az információt, hogy Ön a weboldalunk megfelelő aloldalát kereste fel. Ezen kívül az általunk gyűjtött, fentebb a "Weboldalunk látogatása során" 4. pontban említett adatokat is továbbítjuk. Ez attól függetlenül történik, hogy a YouTube biztosít-e olyan felhasználói fiókot, amelyen keresztül Ön bejelentkezett, vagy nincs felhasználói fiókja. Ha be van jelentkezve a Google rendszerébe, az adatok közvetlenül az Ön fiókjához lesznek hozzárendelve. Ha nem szeretné, hogy adatai a YouTube-profiljához kapcsolódjanak, a gomb aktiválása előtt ki kell jelentkeznie.

A YouTube/Google felhasználói profilként tárolja az Ön adatait, értékeli és felhasználja azokat reklámozás, piackutatás és/vagy az internetes jelenlét igényeinek megfelelő kialakítása céljából. Ilyen értékelésre még a be nem jelentkezett felhasználók esetében is sor kerül. A Youtube/Google jogalapja a DS-GVO 6. cikk (1) bekezdés 1. pontjának f) alpontja, amely szerint a Youtube/Google jogos érdekei a fent említett célokból erednek. Önnek joga van tiltakozni ezen felhasználói profilok létrehozása ellen, amely jogának gyakorlása érdekében kapcsolatba kell lépnie a Youtube/Google vállalattal.

A YouTube-videók beágyazásának köszönhetően a Google DoubleClick hirdetési hálózatával való kapcsolat már az oldal lehívásakor létrejön, függetlenül a lejátszott videótól.

A használt marketingeszközök miatt az Ön böngészője automatikusan közvetlen kapcsolatot létesít a Google szerverével, és a Google által generált információkat továbbítja erre a szerverre, és ott tárolja.

A YouTube által végzett adatgyűjtés és -feldolgozás céljáról és terjedelméről további információkat az adatvédelmi irányelvekben talál. Itt további információkat talál a jogairól és a magánéletének védelmét szolgáló beállítási lehetőségekről is: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy.

Google Tag Manager

Az úgynevezett Google Tag Manager-t használjuk. Ezek a Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Írország ("Google") szolgáltatásai. Ezen az eszközön keresztül más eszközöket is kezelhetünk. Maga a Google Tag Manager nem használ sütiket, és nem gyűjt személyes adatokat. A Google Tag Manager által kezelt eszközök azonban használhatnak sütiket. Ha Ön megadja vagy visszavonja hozzájárulását, ez a Google Tag Managerrel kezelt összes eszközre vonatkozik.

További információk a következő címen találhatók: http://www.google.de/tagmanager/use-policy.html

A következő eszközök kezelése a Google Tag Manager segítségével történik.

Hozzájárulás

Hozzájárulását az "[Egyéni beállítások]" menüpontban adhatja meg.

Visszavonás

Önnek joga van ahhoz, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájárulás alapján a visszavonásig végzett adatkezelés jogszerűségét. A megadott hozzájárulást az "[Egyedi beállítások]" menüpontban visszavonhatja.

A Google Adwords Conversion-Tracking/Remarketing használata

A Google Adwords szolgáltatását használjuk az úgynevezett konverziókövetés segítségével. Ezek a Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Írország ("Google") szolgáltatásai, amelyek arra szolgálnak, hogy külső webhelyeken hirdetési eszközök (ún. Google Adwords) segítségével felhívjuk a figyelmet ajánlatainkra. A reklámkampányok adataihoz viszonyítva megállapíthatjuk, hogy az egyes reklámintézkedések mennyire sikeresek. Ennek célja, hogy az Ön számára érdekes hirdetéseket jelenítsünk meg, hogy weboldalunkat érdekesebbé tegyük az Ön számára, és hogy a reklámköltségeket tisztességesen kiszámítsuk.

Ezeket a hirdetéseket a Google úgynevezett "hirdetési szervereken" keresztül juttatja el. Ebből a célból hirdetési szerver sütiket használunk, amelyek segítségével bizonyos paramétereket mérhetünk a sikeresség mérésére, például a hirdetések megjelenítését vagy a felhasználók kattintásait. Ha Ön egy Google-hirdetésen keresztül lép be weboldalunkra, a Google Adwords egy sütit tárol az Ön számítógépén. Ezek a sütik általában 30 nap után érvényüket vesztik, és nem az Ön személyes azonosítására szolgálnak. A süti egyedi azonosítója, a hirdetés-megjelenítések száma elhelyezésenként (gyakoriság), az utolsó megjelenés (a megtekintés utáni konverziók szempontjából fontos) és az opt-out információ (annak jelölése, hogy a felhasználó nem kívánja többé, hogy megszólítsák) általában elemzési értékként tárolódik ebben a sütiben.

Ezek a sütik lehetővé teszik a Google-nak és számunkra, hogy felismerjük az Ön internetes böngészőjét. Amennyiben egy felhasználó meglátogatja egy Adwords-ügyfél weboldalának bizonyos oldalait, és a számítógépén tárolt süti még nem járt le, a Google és az Adwords-ügyfél felismerheti, hogy a felhasználó rákattintott a hirdetésre, és átirányították erre az oldalra. Minden egyes Adwords-ügyfélhez más-más süti van hozzárendelve. A sütiket ezért nem lehet nyomon követni az Adwords-ügyfelek weboldalain keresztül. Mi magunk nem gyűjtünk vagy dolgozunk fel személyes adatokat a fent említett hirdetési intézkedések során. A Google-tól csak statisztikai értékeléseket kapunk. Ezek az értékelések lehetővé teszik számunkra, hogy felismerjük, hogy az alkalmazott hirdetési intézkedések közül melyek a különösen hatékonyak. A reklámhordozók használatából nem kapunk további adatokat; különösen nem tudjuk azonosítani a felhasználókat ezen információk alapján.

Az Adwords konverzió mellett a Google Remarketing alkalmazást is használjuk. Ez egy olyan eljárás, amellyel szeretnénk ismét megszólítani Önöket. Ezen az alkalmazáson keresztül a weboldalunk meglátogatása után a további internethasználat során megjelenhetnek hirdetéseink. Ez az Ön böngészőjében tárolt cookie-k segítségével történik, amelyeket a Google arra használ, hogy rögzítse és értékelje az Ön felhasználói viselkedését, amikor különböző weboldalakat látogat. Így a Google meg tudja állapítani, hogy Ön korábban már meglátogatta-e a weboldalunkat. A Google saját nyilatkozatai szerint nem kapcsolja össze a remarketing során gyűjtött adatokat az Ön személyes adataival, amelyeket a Google tárolhat. A Google szerint a remarketingben álnevesítésre kerül sor.

Az alkalmazott marketingeszközök miatt az Ön böngészője automatikusan közvetlen kapcsolatot létesít a Google szerverével, és a Google által generált információkat továbbítja erre a szerverre, valamint ott tárolja azokat.

A Google általi adatfeldolgozásról további információkat az alábbi címeken kaphat:

http://www.google.com/intl/de/policies/privacy und https://services.google.com/sitestats/de.html. Alternatívaként felkeresheti a Network Advertising Initiative (NAI) weboldalát a http://www.networkadvertising.org címen.

Az Ön adatainak feldolgozásának jogalapja az Ön hozzájárulása a DS-GVO 6. cikk (1) bekezdés 1. pontjának a) alpontja szerint, amennyiben az Ön hozzájárulását kérjük. Amennyiben nem kérjük az Ön hozzájárulását, a jogalapot jogos érdekeink jelentik, DS-GVO 6. cikk (1) bekezdés 1. mondat 1. f) pontja.

Ha hozzájárulást kérünk, megadhatja azt az "[[Egyéni beállítások]]((javascript:mndCookieNotice.mndOpenPrivacySettings%281%29;)" menüpontban.

Önnek joga van ahhoz, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájárulás alapján a visszavonásig végzett adatkezelés jogszerűségét. A megadott hozzájárulást visszavonhatja az "[Egyedi beállítások]" menüpontban.

A nyomonkövetési folyamatban való részvételt többféle módon is megakadályozhatja:

 • a hozzájárulás visszavonása
 • a konverziókövetésre szolgáló sütik letiltásával, a böngészőjének a "www.googleadservices.com", https://www.google.de/settings/ads domainről származó sütik blokkolásának beállításával, és a sütik törlésével, egyidejűleg ennek a beállításnak a törlésével.
 • valamint a böngésző beállításainak módosításával, pl. elutasíthatja a sütik, a harmadik féltől származó sütik (harmadik fél, azaz nem az Ön által látogatott weboldal által beállított sütik) vagy az egyes sütik elfogadását, illetve törölheti azokat.


A használt marketingeszközök miatt az Ön böngészője automatikusan közvetlen kapcsolatot létesít a Google szerverével, és a Google által generált információkat továbbítja erre a szerverre, és ott tárolja azokat.

A Google általi adatfeldolgozásról további információkat az alábbi címeken kaphat:

http://www.google.com/intl/de/policies/privacy und https://services.google.com/sitestats/de.html. Alternatívaként felkeresheti a Network Advertising Initiative (NAI) weboldalát a http://www.networkadvertising.org címen.

Facebook-Pixel 

Ez a weboldal a Facebook Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Írország ("Facebook") "Facebook-Pixel" remarketing funkcióját alkalmazza.

Ez lehetővé teszi, hogy a weboldal felhasználóinak érdeklődési körével kapcsolatos hirdetéseket ("Facebook-hirdetések") jelenítsünk meg, amikor a Facebook közösségi hálózatot vagy más, szintén ezt az eljárást alkalmazó weboldalakat látogatnak. Az általunk elhelyezett Facebook-hirdetések csak olyan Facebook-felhasználóknak jelenhetnek meg, akik szintén érdeklődést mutattak ajánlataink iránt, vagy akik bizonyos jellemzőkkel/érdeklődéssel rendelkeznek, amelyeket mi közöltünk a Facebookkal (úgynevezett "egyéni célcsoportok"). Ezen túlmenően a Facebook-Pixel használata statisztikai és piackutatási célokat szolgál, mivel lehetővé teszi számunkra annak nyomon követését, hogy egy Facebook-hirdetésre kattintva a felhasználó átirányult-e a weboldalunkra (úgynevezett "konverzió"). Így az az érdekünk, hogy olyan reklámokat mutassunk Önnek, amelyek érdeklik Önt, hogy weboldalunk érdekesebbé váljon az Ön számára. A felhasználás továbbá piackutatási célokat is szolgál. 

A "Facebook-Pixel" által gyűjtött adatok nem teszik lehetővé számunkra, hogy következtetéseket vonjunk le az Ön személyazonosságára vonatkozóan. 

A használt marketingeszközök miatt az Ön böngészője automatikusan közvetlen kapcsolatot létesít a Facebook szerverével, és a Facebook által generált információk átkerülnek erre a szerverre, valamint ott tárolódnak. Weitere A Facebook általi adatfeldolgozásról a következő címen kaphat tájékoztatást: https://www.facebook.com/policy.php valamint https://www.facebook.com/business/help/651294705016616

Az Ön adatai feldolgozásának jogalapja az Ön hozzájárulása a DS-GVO 6. cikk (1) bekezdés 1. pontjának a) alpontja szerint. 

Hozzájárulás

Hozzájárulását az "[Egyéni beállítások]" menüpontban adhatja meg.

Visszavonás

Önnek joga van ahhoz, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájárulás alapján a visszavonásig végzett adatkezelés jogszerűségét. A megadott hozzájárulást az "[Egyéni beállítások]" menüpontban visszavonhatja.

Az eszköz használatát a következő módon is megakadályozhatja: 

Az Ön hozzájárulásának visszavonása

 • az alábbi linkre kattintva (opt-out eszköz). Az opt-in süti ezután törlődik, ami kikapcsolja a Facebook-Pixel követését.
 • valamint a böngésző beállításainak módosításával, pl. elutasíthatja a sütik, a harmadik féltől származó sütik (harmadik fél, azaz nem az Ön által látogatott weboldal által beállított sütik) vagy az egyes sütik elfogadását, illetve törölheti azokat.

13. Google reCAPTCHA

A Google reCAPTCHA alkalmazást használjuk, amely a Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Írország ("Google") által nyújtott szolgáltatás. E szolgáltatás használata azt a célt szolgálja, hogy megvédjük a weboldalunkon található űrlapokon keresztül leadott megrendeléseit. Ennek az eszköznek a használata azt a célt szolgálja, hogy ellenőrizze, hogy egy bejegyzést ember vagy egy automatizált program készített-e. Ez azért van, hogy megakadályozzuk az ajánlatainkkal való visszaélést, az automatizált kémkedést és a SPAM-et. Az Ön adatainak feldolgozásának jogalapja a DS-GVO 6. cikk (1) bekezdés 1. pontjának F. alpontja, amely szerint érdekünk az említett célból fakad.

Az általunk gyűjtött, fentebb a "Weboldalunk látogatása során" 4. pontban említett adatokat továbbítjuk. A használt marketingeszközök miatt az Ön böngészője automatikusan közvetlen kapcsolatot létesít a Google szerverével, és a Google által generált információkat továbbítja erre a szerverre, valamint ott tárolja azokat.

A Google által végzett adatfeldolgozással kapcsolatban további információkat kaphat a következő címen:

https://www.google.com/intl/de/policies/privacy/

14. A személyes adatok tárolásának időtartama

A személyes adatok tárolási ideje a vonatkozó törvényes megőrzési időtől függ (pl. a kereskedelmi és adójog szerinti megőrzési idő). Ha a törvényes megőrzési időszakok lejártak, töröljük az érintett személyes adatokat, amíg és amennyiben a személyes adatokra nincs szükség a szerződés teljesítéséhez vagy kezdeményezéséhez, vagy ha már nem fűződik jogos érdekünk a tárolásukhoz.

15. Adatok továbbítása egyéb esetekben

(1) Bizonyos esetekben külső szolgáltatókat veszünk igénybe az Ön adatainak feldolgozásához és a weboldal biztosításához. Ezeket gondosan választottuk ki és bíztuk meg, az utasításainkhoz kötődnek, és rendszeresen ellenőrzik őket. A jogalap a DS-GVO 28. cikke.

(2) A fent említett eseteken kívül csak a következő esetekben adjuk át az Ön személyes adatait harmadik félnek:

 • ha a DS-GVO 6. cikk (1) bekezdés 1. pontjának a) alpontja szerint ehhez kifejezett hozzájárulását adta, vagy
 • ha a DS-GVO 6. cikke (1) bekezdésének 1. pontja c) alpontja szerint a közzétételre jogi kötelezettség áll fenn, pl. büntetőeljárás keretében vagy
 • a közzététel a 6. cikk (1) bekezdése 1. mondatának f) pontja szerint jogi igények előterjesztéséhez vagy védelméhez, illetve jogok gyakorlásához szükséges, és nem feltételezhető, hogy a közzététel ellentétes az érintett védelmet érdemlő, nyomós érdekével.

Version dated: 01.01.2021